Исплата на Gateways

Напишано од admin

Теми: Трговски услуги


Исплата Портал Merchant Account неколку многу важни работи што треба да знаете за исплата портал и за виртуелен терминал кога станува збор за домашните и глобалната кредитна картичка обработка . Прво на сите, што се тие и зошто мојот бизнис е потребно? Ајде одговори на тие прашања за вас во поедноставена услови.

Обработка на уплатата е електронски начин на размена на информации за сметката од продавницата на ниво на вашата исплата портал потекло преку кредитна картичка купување кој иницира безбедна шифрирана трансакција барање по електронски пат испрати до портата овозможува на трансакцијата да се расчисти. Вашиот исплата портал веднаш потоа одговара со вашиот Merchant Account , што одговара со вашата финансиска институција во реално време. Овој процес обично трае помалку од една минута.

А за плаќање портал овозможува на вашиот бизнис да вршат плаќања трансакции на плаќање систем за обработка на електронски пат, што е преку автоматски клириншка куќа наречена ACH. Еден ACH е сигурна исплата

трансфер систем што ги поврзува сите американски финансиски институции. Од друга обработка на уплатата систем е преку кредитна картичка размена, кој во суштина е процес на чистење трансакции со кредитни карти. Тие, исто така, се реши и да управуваат со овие трансакции во реално време.

Ако сте онлајн трговец вашиот сајт треба да се постави-up со онлајн каталог и количката. Потрошувачите купуваат од удобноста на сопствениот дом и во секое час на ден и ноќ со еден клик на копче. Ако вашата продавница врати не се отворени по 05:00 .... не се грижете се, вашето онлајн шопинг е отворен 24 / 7. Дополнителен начин тројно да го зголеми вашиот бизнис профитот, особено кога станува збор за глобалната кредитна картичка обработка .

Што е количката? А количката им овозможува на корисниците да купуваат предмети од вашиот веб-сајт преку интернет и е поврзан со кои исплата портал кој е поврзан со вашиот интернет Merchant Account кој е поврзан директно на финансиска институција. Повторно, добивање на парите електронски во вашата сметка во секунди.

Што е виртуелен терминал? Тоа е виртуелен точка на продажба терминал, што е уште еден безбеден метод на обработка на плаќањата со помош на компјутер. Овој метод овозможува да клучот во потрошувачите информации, што е во комплет со исплата портал кој овозможува да процесот на кредитна картичка трансакции преку интернет. Овој процес е потребно за бизнис, кој процеси мнозинство на нарачки преку телефон, пошта или факс.

Тоа е императив за вашиот бизнис да биде во можност да процесот на плаќања во низа на различни начини за да се приспособат секој корисник. Обична и едноставна! Во замена за nonminal обработка такси ќе добиете награден со дополнителна добивка. Во овој пазар мора да биде поставување правилно со цел да се направи најмногу пари од вашиот бизнис. Ако сте во состојба да процесот на исплата преку проверка на клиентите оддалечува, ако не сте во состојба да се процесира кредитна картичка за плаќање дека клиент оддалечува, ако не сте во состојба да обработиме дебитна картичка, погоди што? Вашиот клиент ќе одиме надвор или одат во друга веб-сајт кој можат да се сместат што купувачите. Со секое купување дали е се за $ 5,00 или 500,00 $ се сведува на пари во вашиот џеб. Добие слика? Ова е причината зошто се во бизнис да заработат пари ... крајна линија, буквално!

Значи бидете сигурни дека вашиот бизнис е поставување ефикасно однапред и ќе се работи непречено пред вашиот Отварањето.

rt arrow Payment Gateways

Не сродни теми.

Остави коментар на Ова е вашата шанса да бидат слушнати!

CAPTCHA Image
CAPTCHA Аудио
Освежи ја сликата
*

Трговски услуги